Для Харкова закуповують 17 метропоїздів

Вторник , 5 марта 2024, 13:04
17 поїздів метро з наскрізним проходом придбають для Харкова за кошти ЄБРР.
Для Харкова закуповують 17 метропоїздів

Комунальне підприємство "Харківський метрополітен" спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку оголосило тендер на закупівлю 17 нових п’ятивагонних метропоїздів із міжвагонними переходами повної ширини для пасажирів.

Згідно із оголошенням на порталі ЄБРР, тендерні пропозиції приймаються до 17 квітня 2024 року.

Фірма-підрядник має ввести в експлуатацію нові поїзди, провести монтаж допоміжного обладнання за потреби, а також навчити працювати на нових поїздах персонал метрополітену.

Раніше, у травні 2023 року на сайті європейських держзакупівель Tenders Electronic Daily було оголошено тендер на поїзди для харківського метрополітену. Предметом замовлення була поставка восьми п'ятивагонних поїздів з наскрізними проходами між вагонами із запасними частинами. Придбання було можливе завдяки коштам Європейського інвестиційного банку.

Завдяки кредиту Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку Харків також продовжить будівництво Олексіївської лінії метро в бік аеропорту.

Раніше планувалося, що потяги для харківського метрополітену закуплять у Китаї. У тендері 2020 року брали участь дві компанії - Крюківський вагонобудівний завод та CRRC Corporation Limited (Китай). Виграла тендер компанія CRRC Corporation Limited. Але фактично цей тендер не отримав продовження у вигляді контракту та виготовлення згідно з ним рухомого складу.

comments powered by HyperComments