У Чорному морі під час шторму сталося дві аварії

Понедельник , 20 ноября 2023, 09:15
Під час шторму, що вирує у Чорному морі 18-19 листопада, зазнали аварії відразу два торгівельних судна, одне з яких 3 листопада вийшло з порту Одеси.
У Чорному морі під час шторму сталося дві аварії

Одразу 2 судна зазнали катастрофи біля порту Караденіз Ереглі - на Чорноморському узбережжі Туреччини.Одне йшло з Росії (Темрюк), друге - з України (Одеса)

Суховантаж General cargo PALLADA, дедвейтом 3180 тон під прапором Камеруну ще 3 листопада вийшов в море з Одеси в балласті - без вантажу. Прийшов на рейд Ереглі 9 листопада, з 13 листопада перебував вже в акваторії порту на якорі. У другій половині дня 19 листопада був зірваний з якорів ураганом і викинутий на берег, на набережну.  

Судно дуже старе, збудоване у 1968 році, його вік 55 років. Це колишнє судно класу ріка-море VOLGO BALT 103

Турецький суховантаж KAFKAMETLER дедвейтом 3134 тони, збудований 1992 року під турецьким прапором йшов з порта Темрюк (рф) до порту Aliaga (Туреччина). Близько 10-11 за місцевим часом 19 листопада врізався в хвилеріз в порту після того, як був зірваний з якорів.

Через шторм у районі порту Ереглі утворилися хвилі заввишки до п'яти метрів. Управління мореплавства міністерства транспорту Туреччини уточнило, що сигнал SOS від PALLADA надійшов до пошуково-рятувального координаційного центру вранці 19 листопада.

Сили управління з ліквідації наслідків стихійного лиха Туреччини (AFAD), берегової охорони та пожежних команд евакуювали 13 членів екіпажу на берег. Кормова частина судна, що дрейфувала до берега, вдарилася об бетонні стіни порту та пошкодила амфітеатр на березі.

comments powered by HyperComments