Транспорт за рубежом

09:31
У офіційній столиці Ізраїлю Тель-Авіві 18 серпня запустили у експлуатацію першу лінію швидкісного трамваю, яка перед цим проходила випробування більш як півтора року.
15:05
Протягом липня і початку серпня 2023 року до столиці Португалії Лісабону надійшли перші 5 нових трамваїв з 15, які було замовлено у 2021 році. Вже почалися їх випробування.
17:52
За рахунок введення до роботи додаткових тимчасових причалів на річці Прут влада Молдови намагається розвантажити автошляхи та залізниці у себе та у Одеській області.
09:32
Пошкоджену через аварію ділянку залізниці у Молдові відбудували та увечері 7 серпня запустили там рух потягів.
10:10
Залізнична аварія сталася у Молдові через аномальну спеку 5 серпня.
09:16
На росії продовжується політика ліквідації електротранспорту у невеликих обласних центрах. Черговим містом, де повністю ліквідували міський електротранспорт став обласний центр Кострома.
13:18
24 червня у Парижі запустили рух но повій, 10-й лінії трамваю.
12:42
Після закриття заводу з виробництва залізничного та трамвайного рузомого складу у Білорусі швейцарська компанія Stadler відкриє нове виробництво у Португалії.
10:20
Скориговані через російське вторгнення плани розвитку європейської транспортної мережі TEN-T повністю виключені з росії та білорусі, натомість акцентовано розвиток у бік України і Молдови, зокрема до портів Одеської області.
18:08
У Молдові будуть модернізувати ділянки залізниці Кишинів - Кайнари та Окниця - Унгени для пришвидшення залізничного транзиту до дунайських портів Одеської області Рені та Ізмаїл.