Морские и речные перевозки

13:40
Навіть не переховуючись, росіяни повідомляють про наміри вивозити украдене зерно через окуповані українські порти - передусім Маріуполь та Бердянськ.
09:33
За останні тижні біля румунської частини гирла Дунаю у морі утворилося скупчення торгівельних суден, які прямують до українських дунайських портів Одеської області Ізмаїл та Рені.
11:49
Обсяг експорту через порти Рені та Ізмаїл зараз максимальний за рахунок зростання питомої ваги зерна. Доля зернових перевезень портів зросла з 12% до 81% з початку року, хоча історично вона у загальних обсягах перевалки була незначна.
12:02
США на уровне советников президента Джо Байдена призывают россию снять морскую блокаду с порта Одессы.
09:19
Українське дунайське пароплавство вивело з відстою та повернуло до експлуатації 23 баржі.
15:58
"Українське Дунайське пароплавство" (УДП) виставило на аукціон у системі Prozorro потужності для вивезення зерна за кордон з портів Одеської області Ізмаїл та Рені. Про це повідомила прес-служба компанії.
14:53
Через морську блокаду внаслідок військової агресії Росії експорт зерна з Одещини упродовж березня-квітня скоротився до 1 млн тонн. Про це заявила директор департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації Алла Стоянова.
15:25
Агрессоры из россии уже выявили, что значительная часть судоходства Украины идёт через дунайские порты Одесской области и намереваются нанести удар.
14:57
Оккупанты крадут зерно, вывозят его автоколоннами в Крым, а затем по морю - в различные арабские страны, в первую очередь - в фактически подконтрольную россии Сирию.
12:02
За квітень 2022 року, під час війни та морської блокади портів "Великої Одеси", Україна вивезла на експорт більше мільйона тон зерна через порти Румунії, користуючись альтернативними шляхами через південь Одеської області.