Морские и речные перевозки

16:42
Керівництво ООН виступило з закликом до росії зняти морську блокаду з українських портів - передусім Одеси, Чорноморська та Южного.
15:55
На российское судно погрузили во временно оккупированном Крыму 27 тысяч тонн зерна и попыталось продать его Египту, но после отказа изменило направление на Ливан и Сирию.
17:27
Вартість перевалки вантажів, особливо зернових, в дунайських портах Одеської області за час війни зросла в декілька разів.
11:34
Через блокаду портів "Великої Одеси" там, а також в портах Миколаєва, заблоковано більш як 4,5 млн. тон зерна.
17:35
Рішення Мініфраструктури фіксує фактичний стан справ у окупованих портах та робить їх використання незаконним з точки зору міжнародного права.
16:42
Україна розглядає можливість створення нових транспортних коридорів через Польщу і країни Балтії для використання портів на Балтійському морі в умовах блокування росією українських портів на Чорному та Азовському морях.
17:03
Найбільша у світі крюїнгова компания V.Group закликає НАТО забезпечити супровід торгівельних суден у Чорному морі, тобто вперше з часів Другої Світової війни запровадити систему конвоїв.
17:37
Румунія, наскільки це можливо, намагається замінити заблоковані українські порти "Великої Одеси" та надає сприяння торгівельним суднам під прапором України.
13:13
В умовах морської блокади узбережжя Одеської області в Україні можуть працювати лише дунайські порти Ізмаїл, Рені та Кілія. А розташований неподалік від них порт у Білгороді-Дністровському планує стати логістичним хабом для них.
17:38
25 березня 2022 року екіпаж рятувального судна «Сапфір», який знаходився в російському полоні з моменту захоплення судна 26 лютого, повернувся на Батьківщину в рамках першого обміну полоненими.