Для нової системи трамваю в Болоньї закуповують нові вагони

Среда , 24 апреля 2024, 12:31
У італійській Болоньї будують першу лінію сучасного трамваю, для якої замовляють через тендер 60 нових вагонів.
Для нової системи трамваю в Болоньї закуповують нові вагони

Муніципалітет італійського міста Болонья проводить тендер на суму 260 млн євро, що передбачає укладання рамкового договору на поставку до 60 вагонів трамвая, призначених для експлуатації на лініях Verde і Rossa. 

Шестирічний договір охоплює випробування та введення в експлуатацію нового рухомого складу, а також його технічне обслуговування протягом 4 років. Перше тверде замовлення включатиме 33 вагони трамвая загальною вартістю 135,3 млн євро.

Кожен вагон довжиною 33-35 м та шириною 2400 мм із двома кабінами керування розрахований на перевезення 205 пасажирів, не менше 20% зможуть їхати сидячи. Вагони планується оснастити акумуляторними тяговими батареями, що дозволить відмовитися від контактної мережі на ділянках ліній трамвая в історичному центрі міста.

Заявки на участь у тендері мають бути надані муніципалітету до 18 червня 2024 року, а перший вагон планується поставити через 20 місяців з моменту підписання контракту. Закупівля частково фінансується в рамках національного плану відновлення та сталого розвитку (PNRR), який підтримує ЄС.

Будівництво лінії трамваю Rossa завдовжки 16,5 км і першої ділянки лінії Verde довжиною 6,9 км виконує консорціум компаній Cooperativa Muratori e Braccianti di Carpi (CMB Carpi), Alstom Ferroviaria, Amplia та Alstom Transport. Ці лінії трамваю повинні мати спільну ділянку.

З 1880 року пасажирів обслуговувала трамвайна мережа, яка мала 16 ліній колії 1445 мм, однак у 1963 року вона була закрита. В даний час у місті створюється сучасна система з чотирьох ліній трамваю колії 1435 мм. Введення в експлуатацію першої лінії - Rossa намічено на 2026 рік.

comments powered by HyperComments