У Дніпро привезли перші "гуманітарні" автобуси з Італії

Понедельник , 8 апреля 2024, 13:03
Місто Дніпро отримує у якості гуманітарної допомоги міські автобуси з італійського Мілану, які в подальшому будуть розподілені по багатьом регіонам, в тому числі і до деяких громад Одеської області.
У Дніпро привезли перші "гуманітарні" автобуси з Італії

Нещодавно міська влада Дніпра домовилася з міською владою італійського Мілану про передачу великої партії автобусів у якості гуманітарної допомоги. Частина цих автобусів буде згодом розподілена до низки громад України, деякі з них - у Одеській області. Перша партія автобусів вже надійшла до Дніпра.

"Вони в гарному стані. Сюди з Італії приїхали своїм ходом. Наші спеціалісти оглянули їх. Зараз завершуємо документальне оформлення і використовуватимемо їх у різних напрямах для міського господарства", - заявив мер Дніпра Борис Філатов.

Мова йде про автобуси моделі Irisbus 591E CityClass, які виготовлялися у середині 2000-х рр. та мають повністю низький рівень підлоги - тобто, відповідають сучасним вимогам комфорту та екологічним нормам Євро-4.

"Після укладених мерами Борисом Філатовим та Джузеппе Салою домовленостей про співпрацю, Дніпро отримав першу партію автобусів від Мілана. Далі цим громадським транспортом місто забезпечить місцеве самоврядування по всій країні - там, де це найбільш необхідно людям", - додали в Дніпровській міськраді.

Зазначається, що решта з майже 40 автобусів, які Мілан надає Дніпру як хабу міжнародної допомоги, будуть відправлені до близько десятка українських громад у Волинській, Одеській, Харківській, Полтавській, Рівненській, Черкаській, Херсонській та Хмельницькій областях. Дніпро також консультує ці громади щодо оформлення необхідних документів для отримання громадського транспорту.

comments powered by HyperComments