Україна отримає ще два патрульні катери

Пятница , 26 апреля 2024, 12:39
Дві бойові одиниці для флоту України постачає Естонія за допомогою Данії.
Україна отримає ще два патрульні катери

Естонія у координації з Данією передала Україні два патрульні катери для захисту морських шляхів у Чорному морі, про що повідомило Міноборони Естонії.

«Естонія передала Україні два патрульні катери у координації з союзником Данією», - заявили у відомстві.

У Міноборони Есторії додали, що така допомога допомагає Україні в забезпеченні життєво важливих морських маршрутів та захисту своїх вод від російської агресії.

Мова йде про два естонські катери Р01 "Roland" і P02 "Risto", побудовані на верфі місцевої компанії Baltic Workboats для естонського флоту. У 2021 році вони увійшли до складу дивізіону катерів ВМС Естонії із завданням захисту портів, супроводу транспортних суден та освітлення надводної обстановки.

Передані катери належать до проекту Patrol 18WP, корпус алюмінієвий із застосуванням захисних панелей. Довжина – 17,25 метра, ширина – 4,9 метра, осаду – 1,5 метра. Максимальна швидкість – 30 вузлів, екіпаж – 4 особи. Як озброєння на катер встановлюється дистанційно керована кулеметна установка з важким кулеметом калібру 12,7 мм. Як додаткове озброєння використовуються два кулемети калібру 7,62 мм.

comments powered by HyperComments