Українські кораблі показали в морі на міжнародних навчаннях

Среда , 26 июня 2024, 18:08
Українські мінні тральщики "Чернігів" і "Черкаси" активно працюють у морі на міжнародних військово-морських навчаннях "Сі-Бріз-2024" у британських водах.
Українські кораблі показали в морі на міжнародних навчаннях

Другий день поспіль екіпажі українських протимінних кораблів "Черкаси" і "Чернігів" разом з корабельною групою НАТО виконують маневрування в морі з метою відпрацювання спільних дій перед тим, як приступити до виконання спільних завдань.

Команди виконують прийоми маневрування, зокрема в складних навігаційних умовах, налагоджують взаємодію, перевіряють взаємосумісність. Також відпрацьовують різноманітні дії з метою скорочення часу на реагування та ухвалення рішень. Важливим елементом підготовки стало проведення практичних стрільб у морі з метою знищення небезпечних предметів. Метою подібних вправ є тестування навичок з маневрування та навігації, уміння управляти кораблем та взаємодіяти зі своєю командою. Саме це є визначальним під час спільної роботи в морі.

Тематика навчань "Сі-Бріз-2024" – протимінна діяльність. Адже саме у Великобританії зараз базуються два передані Україні за договором 2021 року мінні тральщики "Черкаси" і "Чернігів" британського типу "Сендаун". Цього року Україна розраховує завершити оцінку екіпажів, які вже служать на українських протимінних кораблях. 

Попереду в екіпажів кораблів багато спільних дій під час проведення активної фази навчань, яка розпочнеться невдовзі.

comments powered by HyperComments