Більшість російських кораблів повернулася до Новоросійська

Вторник , 2 июля 2024, 15:56
Аналізуємо дислокацію російського флоту у Чорному морі за останні дні. Більшість кораблів росіян знову стоять у Новоросійську.
Більшість російських кораблів повернулася до Новоросійська

Минулого тижня ми фіксували, що значна частина чорноморського флоту росії знаходилася у Азовському морі, в тому числі три ракетні корвети проекту 21631. Інша частина кораблів перебувала у Чорному морі у невизначеному місці (хоча кому треба - вони знають).

Втім, вже 28 червня частина кораблів повернулася до Новоросійська. На якісних космічних знімках за цей день видно, що біля причалів у військовій гавані стоїть один з нових фрегатів проекту 11356, три підводні човни, один з корветів проекту 21631, два корвети типу 22160 та один з старих фрегатів проекту 1135. 

Ці ж дані підтверджуються і на космічних знімках не такої високої якості від 1 липня.

Відповідно, ми поки що не можемо на основі відкритих даних визначити позиції одного з нових фрегатів, двох корветів проекту "Буян-М" та одного з патрульних корветів, а також одного з чотирьох справних підводних човнів.

У Севастополі ситуація, загалом, без змін - там залишаються застарілі та малоцінні кораблі, на які ЗСУ не витрачають наявний невеликий запас ракет.

Зростає кількість барж біля Керченського мосту - тепер їх там 28.

За червень 2024 року росіяни втратили 58 різних плавзасобів, головним чином - невеликих човнів, на Дніпрі. З них 13 знищено лише за останні три-чотири дні. І хоча це не суто морські операції, але сказати про це таки треба.

comments powered by HyperComments