Передані від Естонії патрульні катери підняли прапор України

Четверг , 2 мая 2024, 12:30
Два патрульні катери, передані Україні від Естонії, отримали назви "Рені" та "Ірпінь" і приступили до служби у складі ВМСУ.
Передані від Естонії патрульні катери підняли прапор України

Нещодавно ми повідомляли про передачу Україні від Естонії двох патрульних катерів, які до цього були у складі естонського флоту під назвами Р01"Roland" і Р02"Risto".

Зараз, як повідомили у ВМС України, вже пройшла церемонія підняття українських прапорів на цих катерах за участю командувача ВМСУ адмірала Андрія Неїжпапи та командувача ВМС Естонії комодора Юрі Саска. Обидва катери отримали нові назви на честь українських міст Ірпінь і Рені.

Учасники хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів та мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації, та встановили поминальні свічки.

Отримавши від командувача ВМС ЗС України віце-адмірала Олексія Неїжпапи Військово-Морські Прапори Збройних Сил України, командири катерів урочисто підняли їх на флагштоках катерів "Ірпінь" та "Рені". По завершенні церемонії гості мали нагоду, під час переходу морем, ознайомитись з облаштуванням катерів, їх ходовими якостями та побачити наслідки ворожих ударів по портовій інфраструктурі України.

Катери "Ірпінь" та "Рені" виконуватимуть бойові завдання у тому числі із захисту цивільного судноплавства.

Ці катери 2021 року побудовані на верфі місцевої компанії Baltic Workboats для естонського флоту. Катери належать до проекту Patrol 18WP, корпус алюмінієвий із застосуванням захисних панелей. Довжина – 17,25 метра, ширина – 4,9 метра, осаду – 1,5 метра. Максимальна швидкість – 30 вузлів, екіпаж – 4 особи. Як озброєння на катер встановлюється дистанційно керована кулеметна установка з важким кулеметом калібру 12,7 мм. Як додаткове озброєння використовуються два кулемети калібру 7,62 мм.

comments powered by HyperComments