До Одеси завітала делегація військового флоту Фінляндії

Четверг , 26 сентября 2024, 14:20
Україну відвідала делегація Військово-Морських Сил Фінляндії, яка побувала в Одесі, де ознайомилася з українськими ВМС.
До Одеси завітала делегація військового флоту Фінляндії

Віце-адмірал Олексій Неїжпапа ознайомив членів делегації на чолі з командувачем ВМС Фінляндії контр-адміралом Туомасом Тіілікайненом з поточною безпековою ситуацією на півдні України та в Азово-Чорноморському регіоні, результатами та перспективами застосування сил та засобів Військово-Морських Сил України у війні з рф.

В ході зустрічі сторони обговорили поточні морські операції, шляхи посилення спроможностей Військово-Морських Сил України, а також пріоритетні напрямки двостороннього військового співробітництва між ВМС Фінляндії та ВМС ЗС України. Представники вітчизняних ВМС також поділилися з гостями новітнім бойовим досвідом, набутим під час війни.

Після офіційної зустрічі командувачі ВМС двох країн вшанували героїчний подвиг захисників України, запаливши поминальні лампадки біля Пам'ятного знаку загиблим військовослужбовцям.

Цього ж дня українські військові моряки ознайомили своїх закордонних партнерів із особливостями застосування у війні з рф бойових катерів ВМС України.

На завершення командувач національного флоту подякував усьому фінському народу за підтримку та допомогу, особливо ту, яка спрямована на розвиток спроможностей ВМС України.

comments powered by HyperComments