Британія профінансує розвиток флоту України

Четверг , 24 октября 2024, 14:02
Додаткове фінансування на 120 мільйонів фунтів стерлінгів від Великобританії піде на розвиток морських сил України.
Британія профінансує розвиток флоту України

Великобританія виділяє додаткові 120 мільйонів фунтів стерлінгів на підтримку Коаліції морських сил і шукає партнерів для співфінансування постачання сотень повітряних і безекіпажних катерів, а також радарів спостереження для захисту “Зернового коридору” в Чорному морі. Про це йдеться у заяві прем’єр-міністра Сполученого Королівства Кіра Стармера. 

“Велика Британія перебуває на передовій роботи із захисту морського коридору в Чорному морі. Коаліція Maritime Capability Coalition, очолювана Великою Британією і Норвегією, зосереджена на створенні майбутніх військово-морських сил для України і відіграє важливу роль в оснащенні ВМС України такими засобами, як надводні безпілотні літальні апарати, які захищатимуть “Зерновий коридор”, – йдеться у повідомленні.

Разом Великобританія і Норвегія шукають ще 100 мільйонів фунтів стерлінгів для спільного фінансування сотень інших проектів.

В уряді нагадали, що нещодавні пакети наданої Україні допомоги вже включають десятки амфібійних всюдиходів і рейдових кораблів, сотні протикорабельних ракет для берегової оборони і річкових операцій, а також сотні тисяч боєприпасів до кулеметів.

“Жорстокі і невибіркові атаки росії не обмежуються Чорним морем. Сили путіна упродовж цього року також атакували цивільну інфраструктуру в Україні, прагнучи зробити життя українського народу нестерпним, особливо зараз, коли країна вступає в зиму. Вони атакували тисячі цивільних об’єктів, включаючи лікарні та енергетичну інфраструктуру”, – цитує канцелярія Кіра Стармера.

comments powered by HyperComments