На Гайворонській вузькоколійці відбувся незвичний ретро-тур (ВІДЕО)

Воскресенье , 21 апреля 2024, 17:50
20 квітня Гайворонська вузькоколійка, що організаційно відноситься до Одеської залізниці як регіонального філіалу "Укрзалізниці", провела незвичний ретро-тур.
На Гайворонській вузькоколійці відбувся незвичний ретро-тур (ВІДЕО)

Всі подробиці ретро-тур вузькоколійною залізницею від Гайворону до станції Бершадь - у нашому відеосюжеті. І цей черговий ретро-тур виявився дійсно оригінальним.

По-перше, у ретро-турі не було діючих паровозів - він відбувався виключно під тепловозною тягою. Лише на станції Гайворон у якості статичної експозиції виставили два паровози широкої колії та найстаріший діючий паровоз в Україні - вузькоколійний "159-4-95".

По-друге, гості могли зануритися у атмосферу розквіту вузькоколійок радянського часу 70-80-х років і проїхатися на широко розповсюджених тоді вантажно-пасажирських поїздах. Саме тому у складі було 4 пасажирських вагони радянського виробництва моделі "ПВ-40", три вантажні платформи та цистерна. Все це вів тепловоз ТУ7А-3108, також типовий для більшості вузькоколійок.

По-третє, так вийшло, що задіяний 20 квітня рухомий склад виявився найновішим як для українських вузькоколійок - всі вагони виготовлені у діапазоні 1982-88 пр., а тепловоз - 1989 р. виробництва.

Загалом на ретро-тур приїхало до сотні гостей зі всієї України. В тому числі - і група іноземних студентів-медиків Вінницького медичного університету з Індії. Один з них, Маянк, чудово володіє українською мовою і розповів, що дуже цікавиться історією країни, в якій вчиться, і тому багато подорожує.

Як завжди, для туристів організували додаткові поїзди щ Києва та Львова через Вінницю, Тернопіль, Хмельницький. А ось для одеситів і мешканців східних регіонів доїхати до Гайворону все ще залишається великою проблемою.

comments powered by HyperComments